Кои сме ние?

Факултетското студентско собрание на ФИНКИ е официјалното студентско тело кое ги застапува студентите на ФИНКИ. Ние сме единица на факултетот оформена со закон за високо образование во кое имаат право да членуваат студенти од прв и втор циклус на студии, а членовите се избрани на јавни, непосредни и тајни избори кои се организираат секоја година. Во факултетското студентско собрание членуваат 10 членови, од кои еден претседател и 9 претставници на смеровите.

Што правиме ние?

Се бориме да докажеме дека факултетите се на студентите и студентите треба да го имаат главниот збор во нив. Тоа подразбира дека се бориме за подобрување на студентскиот стандард кој е на многу ниско ниво, за обединување на студентите и настапување заеднички пред професорите и деканатот за сите проблеми кои ги имаме и работи кои сакаме да ги промениме.
Освен обезбедување на подобри услови за студирање на факултетот, ние им нудиме можност да го прошират своето знаење и до научат дополнителни работи кои ги нема во образовниот процес со организирање на настани, семинари, работилници и акции. 

Тимот на < / ФСС ФИНКИ >

andrea

Андреа Трифунова

Претседател

Весела Трајкоска

Претставник на SEIS

Миле Јанкулоски

Претставник на ПИТ

Виктор Јовев

Претставник на КН

Стефанија Трифуновска

Претсавник на SEIS

Ѓорѓи Димески

Претставник на ПИТ

Тоше Стоилов

Претставник на постдипломски студии

Емилијан Котески

Претставник на ИМБ

Александар Ристоски

Претсавник на ПИТ

Марија Мирчевска
 

Претставник на КИ

Контактирај не