Кои сме ние?

Факултетското студентско собрание на ФИНКИ е официјалното студентско тело кое ги застапува студентите на ФИНКИ. Ние сме единица на факултетот оформена со закон за високо образование во кое имаат право да членуваат студенти од прв и втор циклус на студии, а членовите се избрани на јавни, непосредни и тајни избори кои се организираат секоја година. Во факултетското студентско собрание членуваат 10 членови, од кои еден претседател и 9 претставници на смеровите.

Што правиме ние?

Се бориме да докажеме дека факултетите се на студентите и студентите треба да го имаат главниот збор во нив. Тоа подразбира дека се бориме за подобрување на студентскиот стандард кој е на многу ниско ниво, за обединување на студентите и настапување заеднички пред професорите и деканатот за сите проблеми кои ги имаме и работи кои сакаме да ги промениме.
Освен обезбедување на подобри услови за студирање на факултетот, ние им нудиме можност да го прошират своето знаење и до научат дополнителни работи кои ги нема во образовниот процес со организирање на настани, семинари, работилници и акции. 

Тимот на < / ФСС ФИНКИ >

Рената Соколовска

Претседател

Бојан Божилов

Претставник на КН

Миле Јанкулоски

Претставник на ПИТ

Миа Шукова

Претставник на ИКИ

Леона Илиева

Претсавник на СИИС

Марија Аждерска
 

Претставник на ПИТ

Стефан Андонов

Претставник на постдипломски студии

Стефан Ефремов

Претставник на ИМБ

Фросина Стојановска

Претсавник на ПЕТ

Валентина Филиповска
 

Претставник на КНИ

Контактирај не